12 Temmuz 2016 Salı

28 Basamak XIV

5- HANİF DÎNİ KÂİNAT IN TEK DÎNİDİR
İslâm’ı “yeni bir dîn”, “son dîn.” diye söyleyenler vardır. Doğrusu o değildir. İslâm, kâinatın ezelî ve ebedî tek dînidir. Zaten dînin Arapça adı, Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında ki adı İslâm’dır. Hz. Îbrahîm zamanındaki adı ise hanif’tir. Her peygamberin yaşadığı devirde onun lisanıyla aynı şeyler ifade edilmiştir. Ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi farzdır.
Sabrın sahibi olmanın başlangıcı ulûl’elbab makamıdır. Sabırsızlık afeti tamamen bitmiştir. Nefsin kalbi sabır fazıllarıyla dolmuştur.
Ama bu yetmez, ulûl’elbab makamında 7 kademe ihlâs makamında 7 kademe daha müzeyyen olan nefsin kalbi, 5 kademede salâh makamında müzeyyen olduktan sonra kişi sabrin sahibi olacaktır.
Sabır, ulûl’elbab makamında oluşmuştur. Ama sabrın sahibi olmak 19 kademe sabır hasletinin, sabır faziletinin müzeyyen olmasıyla gerçekleşir. Sabrın sahibi olunan kademedeki sahâbe, bihakkın takvanın sahibidir. Allah’ın âyetlerine Hakk’ul yakîn seviyesinde hepsi yakînhasıl etmişlerdir. Hepsi bihakkın takvanın sahibi olmuşlar, hepsi irşad makamına tayin edilmişlerdir.
ALLAH’A SUSAMIŞLAR, SİZLERE SESLENİYORUZ!
BİZ BURADAYIZ!
Neyi öğrenmek istiyorsanız, eğer nefsiniz size engel olmuyorsa, Bize ulaşın…
Allahû Tealâ’nın hepinizi hem dünya saadetine hem cennet saadetine, hadsiz hesapsız sonsuz mutluluklara ulaştırmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz.
Allah hepinizden razı olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.