31 Ekim 2017 Salı

İncil’de 7 Safha 4 Teslim III

İncil’de 7 Safha 4 Teslim III

3. safha: Ruhun dünya hayatında Allah’a ulaşması (Ruhun teslimi, 1.teslim):

Elçiler 3: 19-20 Öyleyse, günahlarınızın silinmesi için tövbe edin ve Tanrı'ya dönün. Öyle ki, Rab size yenilenme fırsatları versin ve sizin için önceden belirlenen Mesih'i, yani İsa'yı göndersin.
Yani ruhunuzu Tanrı’ya (Allah'a) ulaştırın. Ruhunuzu Allah’a geri döndürün. “İrciî ilâ rabbiki: Rabbine rücu et. Rabbine geri dön!”  diyor Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerîm’de,  Fecr Suresi 28. âyet-i kerimesi.  Burada da: “Ve Tanrı’ya (Allah’a) dönün, geri dönerek O’na ulaşın!” diyor. 
89/FECR-28: İrciî ilâ rabbiki râdıyeten mardıyyeh(mardıyyeten).
Rabbine dön (Allah'tan) razı olarak ve Allah'ın rızasını kazanmış olarak!
Luka 1: 15-16 O, Rab'bin gözünde büyük olacak. Hiç şarap ve içki içmeyecek; daha annesinin rahmindeyken Kutsal Ruh'la dolacak. İsrailoğulları'ndan birçoğunu, Tanrıları Rab'be döndürecek.
Tanrıları olan Rabb (Allah), Allah'a döndürecek. Ruhlarını Allah'a ulaştıracak.
3. safha ile ilgili diğer âyetler:
Korintoslulara 1. Mektup 6: 11 Bazılarınız böyleydiniz; ama yıkandınız, kutsal kılındınız, Rab İsa Mesih adıyla ve Tanrı‘mızın Ruhu aracılığıyla aklandınız.
Yuhanna 3: 13 Gökten inmiş olan insanoğlu'ndan başka hiç kimse göğe çıkmamıştır.

Havariler, ruhlarını dünya hayatında Allah'a ulaştırıp, teslim etmişler:

Romalılar 5: 2 İçinde bulunduğumuz bu lütfa Mesih aracılığıyla, imanla kavuştuk. Ve Tanrı'nın yüceliğine erişmek ümidiyle övünürüz.
İbraniler 4: 6 Demek ki, bazılarının huzur diyarına gireceği kesindir. Daha önce iyi haberi almış olanlar söz dinlemedikleri için o diyara giremediler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.