1 Ekim 2017 Pazar

CENNET

                                    CENNET

İnsan öldükten sonra kıyâmete kadar berzah âleminde kalacaktır. Kıyâmet günü bütün insanlar yeniden dirileceklerdir. İndî İlâhî’de hayat filmlerini seyredeceklerdir. Sonra hayat filmlerini seyreden ve oradaki neticeyi alan herkes cehenneme gidecektir. Cehenneme gidenlerin bir kısmı cehennemi sadece görmek için ve oradan çıkarak cennete gidecek olan cennetliklerdir. Onlar cehenneme girerken cehennemin kapısı kaldırılarak içeri girmezler. Onlar 12 mt. kadar bir yüksekliğe sahip olan şeffaf cehennem kapılarından uçarak girerler. Bunun mânâsı; onların cehennemde kalmayacakları, cehennemi gezdikten sonra tekrar bu şeffaf kapılardan uçarak çıkıp cennete girmeleridir. Bu insanların hepsi amel defterleri sağlarından verilenlerdir; yani kazandıkları dereceler kaybettikleri derecelerden fazla olanlardır.
Kaybedilen dereceleri fazla olanlar cehenneme ulaştıkları zaman, cehennem kapıları kaldırılır; yükseltilir ve onlar burunları sürtünerek cehenneme girerler ve cehennemde ebediyyen kalırlar. Cennetlikler ise cehennemi gördükten sonra oradan ayrılırlar ve cennete girerler.
Allahû Tealâ’nın dizaynı içerisinde bir insanın cennete girebilmesi için mutlaka amel defterindeki kazandığı derecelerin kaybedilen derecelerden fazla olması lâzım. Böyle bir insanın en önemli vasfı mutlaka Allah’ın Zat’ına hayatta iken ulaşmayı dilemiş olmasıdır. Böyle bir dilek yoksa o kişi ne yaparsa yapsın; nasıl bir eğitim, nasıl bir amel tarzı dizayn ederse etsin; Allah’a ulaşmayı dilemediği takdirde gideceği yer mutlaka cehennemdir
Allahû Tealâ Allah’a ulaşmayı dilemeyenler hakkında Yûnus Suresinin 7 ve 8. âyet-i kerimelerinde diyor ki:

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah'a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).

Bir insan Allah’a mülâki olmayı dilemediyse, ne yaparsa yapsın; hangi ibadetlerin sahibi olursa olsun o kişinin cehennemden kurtulması mümkün değildir. Bu kişinin gideceği yer mutlaka cehennemdir. Çünkü Kehf Suresinin 105. âyet-i kerimesine göre; Allah’a mülâki olmayı (Allah’a ulaşmayı) dilemeyenlerin, inkâr edenlerin amelleri boşa gider.

18/KEHF-105: Ulâikellezîne keferû bi âyâti rabbihim ve likâihî fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).
İşte onlar, Rab'lerinin âyetlerini ve O'na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah'a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.
Zumer Suresinin 65. âyet-i kerimesinde de aynı şey söyleniyor:

39/ZUMER-65: Ve lekad ûhıye ileyke ve ilellezîne min kablik(kablike), le in eşrekte le yahbetanne ameluke ve le tekûnenne minel hâsirîn(hâsirîne).
Ve andolsun ki, sana ve senden öncekilere: "Gerçekten eğer sen şirk koşarsan (Allah'a ulaşmayı dilemezsen), amellerin mutlaka heba olur. Ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun." diye vahyolundu.

Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gidiyor. Amelleri sıfırlandığına göre o kişinin cennete girmesi hiçbir şekilde mümkün değildir; gideceği yer cehennemdir. Allah’a ulaşmayı dileyenler Allah’ın cennetlerine girecektir.
7 safhaya göre gidecekleri cennetler şunlardır;
1- Cennetin Âliyye
2- Cennetin Firdevs
3- Cennetin Huld
4- Cennetin Gurafa
5- Cennetin Meva
6- Cennetin Naîm
7- Cennetin Adn

1- CENNETİN ÂLİYYE

Kim Allah’a ulaşmayı dilerse onun gideceği yer cennettir. Hakka Suresinin 19, 20, 21, 22. âyet-i kerimelerinde Allahû Tealâ buyuruyor ki:

69/HÂKKA-19: Fe emmâ men ûtiye kitâbehu bi yemînihî fe yekûlu hâumukreû kitâbiyeh.
O zaman kitabı (hayat filmi) sağından verilen kimse ise o zaman: “Alınız, kitabımı okuyun.” der.

69/HÂKKA-20: İnnî zanentu enniy mülâkın hısâbiyeh.
Muhakkak ki ben, hesabıma mülâki olacağımı (hesabımla karşılaşacağımı) biliyordum.

69/HÂKKA-21: Fe huve fî îşetin râdıyeh(râdıyetin).
İşte o razı olduğu bir yaşayış içindedir.

69/HÂKKA-22: Fî cennetin âliyeh(âliyetin).
Onlar yüksek bir cennettedirler.

Burası Allah’a ulaşmayı dileyenlerin ulaşabildiği 1. kat cennettir. Kişi Allah’a ulaşmayı dilemiş ve ölmüştür. Allah’a ulaşmayı dileyerek ölmüşse onun gideceği yer mutlaka cennettir. Bu sadece bir dilekle gerçekleştiği cihetle Allahû Tealâ onu Cennetin Aliyye’ye gönderiyor. Allahû Tealâ Gâşiye Suresinin 8, 9 ve 10. âyet-i kerimesinde buyuruyor ki:

88/GÂŞİYE-8: Vucûhun yevmeizin nâımeh(nâımetun).
İzin günü naîm (güzel ve parlak) yüzler vardır.

88/GÂŞİYE-9: Li sa’yihâ râdiyeh(râdiyetun).
(Dünyadaki) sa'yından (çalışmasından) razıdır.

88/GÂŞİYE-10: Fî cennetin âliyeh(âliyetun).
Âli cennettedir.

Bir insan Allah’a ulaşmayı diledikten sonra Allah onu mürşidine ulaştırır. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi Allah’tan mürşidini sorduğu zaman mutlaka Allahû Tealâ ona mürşidini gösterir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.