2 Nisan 2019 Salı

9. Basamak; Kalbin Allah'a dönmesi

9. Basamak; Kalbin Allah'a dönmesi 

Kaf Suresinin 33. âyet-i kerimesinde Allahû Tealâ diyor ki:

50/KAF-33: Men haşiyer rahmâne bil gaybi ve câe bi kalbin munîbin.
Gaybda Rahmân’a huşu duyanlar ve münib (Allah’a ulaşmayı dileyen) bir kalple (Allah’ın huzuruna) gelenler (için).


Âmenû olanlara Allahû Tealâ bir hediye veriyor, kalplerine hidayet koyuyor, niçin? O kalbi Allah'a döndürmek için. Önemli mi? Bir çeşme düşünün. Çeşme akıyor ve sizde elinizde sürahiyle çeşmeye ulaşıyorsunuz ama sürahiyi ters tutuyorsunuz. Bu sürahinin içine bir damla bile su giremez. Ama sürahiyi doğrultursanız ve çeşmenin altına getirirseniz sürahi o rahmetle, suyla dolacaktır. İşte bunu sağlamak üzere kalplerinizi Allah'tan gelecek olan rahmet ve fazla eriştirmek üzere Allahû Tealâ kalplerinize hidayet koyuyor ve bu hidayet nefslerinizin kalbini Allah'a döndürüyor. Önemli olan da nefslerin kalbi. Çünkü o kalp 19 tane afetin sahibi, o kalp kapkaranlık. Hacc Suresi 53. âyet-i kerimesi, Allahû Tealâ kalpleri kasiyet bağlamış (kararmış ve katılaşmış) olanlara diyor, sonuç şu:

22/HACC-53: Li yec’ale mâ yulkış şeytânu fitneten lillezîne fî kulûbihim maradun vel kâsiyeti kulûbuhum, ve innez zâlimîne le fî şikâkın baîd(baîdin).
Kalplerinde maraz (hastalık) olan ve kalpleri kasiyet bağlamış (kararmış ve sertleşmiş) olanlara, şeytanın ilka ettiği (ulaştırdığı) şeyi fitne (imtihan) kılmak içindir. Ve muhakkak ki zalimler, elbette uzak bir ayrılık içindedirler (Sıratı Mustakîm’den uzaklaşmışlardır, ayrılmışlardır). 


"Onların kalpleri marazdır, hastadır."

Bütün nefs kalpleri hastadır. Çünkü bünyesinde sadece afetler vardır, 19 tane afet. Bir insan o hedeflere ulaşamazsa onun kalbine Allah'ın rahmeti de fazlı da ulaşamaz. "Bu iki nur bir insanın kalbine ulaşamazsa, o kalbin aydınlanabilmesi yani kasiyetten kurtulabilmesi mümkün değildir." diyor Kur'an-ı Kerim'imiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.