31 Ekim 2017 Salı

İncil’de 7 Safha 4 Teslim VI

 İncil’de 7 Safha 4 Teslim VI

6. safha: İrşada ulaşmak:

Matta 5: 5 Ne mutlu yumuşak huylu olanlara! Çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar.

Hilm sahibi olanlar, muhlis olanlar demektir. Çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar.
Markos 12: 29-30-31-32-33 İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: 'Dinle, ey İsrail! Tanrı‘mız Rab tek Rab'dir. Tanrın Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin. İkincisi de şudur: 'Komşunu kendin gibi seveceksin.' Bunlardan daha büyük buyruk yoktur. Din bilgini İsa'ya, "İyi söyledin, ögretmenim" dedi. 'Tanrı tektir ve O'ndan başkası yoktur' demekle doğruyu söyledin. İnsanın Tanrı'yı bütün yüreğiyle, bütün anlayışıyla ve bütün gücüyle sevmesi, komşusunu da kendi gibi sevmesi, bütün yakmalık sunulardan ve kurbanlardan daha önemlidir.
Bir insanın bütün yüreğiyle Allahû Tealâ’yı sevmesi onun irşad olduğunu gösterir. Yani muhlis olduğunu, halis olduğunu ifade eder.

Havariler, ihlasa ve irşada ulaşmışlar:

Elçilerin işleri 24: 18 Beni tapınakta adaklar sunarken buldukları zaman arınmış durumdaydım. Çevremde ne bir kalabalık ne de karışıklık vardı. Ancak orada Asya ilinden bazı Yahudiler bulunuyordu.

Yuhanna 3: 26, 27 Öğrencileri Yahya'ya gelerek, «Rabbî» dediler, «Şeria nehrinin ötesinde birlikte olduğun ve kendisi için tanıklık ettiğin adam var ya, işte o adam vaftiz ediyor, herkes de O'na gidiyor.» "Yahya şöyle cevap verdi: «İnsan, kendisine gökten verilmedikçe hiçbir şey alamaz.
Yuhanna 3: 34 Tanrı'nın gönderdiği kişi Tanrı'nın sözlerini söyler. Çünkü Tanrı, Ruh'u ölçüyle vermez.

Yuhanna 8: 28 Bu nedenle İsa şöyle dedi: «insanoğlu'nu yukarı kaldırdığınız zaman benim O olduğumu, kendiliğimden hiçbir şey yapmadığımı, ama tıpkı Baba'nın bana öğrettiği gibi konuştuğumu anlayacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.