22 Temmuz 2016 Cuma

Kâinatın Yaratılışı III

                              Kâinatın Yaratılışı 


Bir elektron tıpkı bir düdüğün dizaynı gibidir. Kim üfürürse üfürsün, düdük, kendisinden hava akımı geçtiği sırada mutlaka aynı sesi çıkartır. Elektronları dizayn eden Allahû Tealâ, onları, her dönüşlerinde bir ses çıkaracak bir düzeyde yaratmıştır.

Sağ spinli bir elektrona, onun dönüşü istikametinde, dönerek ulaşan her nötrino, elektrona yapıştığı zaman dönüş enerjisini ona aktarır ve yavaşlayacak olan elektron, yavaşlayamadan ondan aldığı enerjiyle dönüşünü devam ettirir. Nötrino ayrıldıktan sonra hemen arkasından bir tane daha nötrino gelir, o da enerjisini elektrona aktarır. Elektron yavaşlayamadan yeni bir enerji almıştır. Bu sonsuz enerji partikülleri ardarda, elektrona sonsuz bir dizaynda ulaşır. Bu sebeple elektron kendi iradesinin dışında bir irade tarafından devamlı döndürülür. Dönüşü bir ses çıkarmaya endekslendiği için, elektron sonsuz bir şekilde her dönüşünde bir kelimeyi tekrar eder. Bu kelime ALLAH kelimesidir. Nükleer kimya laboratuvarlarının yaptıkları testler, bütün elektronların dönerken mutlak olarak bir ses çıkardığını kesin olarak tespit etmiş durumdadır. Allahû Tealâ diyor ki:

17/İSRA-44: “Tusebbihu lehussemâvâtusseb’u vel’ardu ve men fîhinn(e), ve in min şey’in illâ yusebbihu bihamdihî ve lâkin lâ tefkahûne tesbîhahum, innehu kâne halîmen gafûrâ(en).”                                                                                                                           O’nu (Allah’ı) 7 kat gökler, yer ve onlarda bulunan kişiler tesbih ederler. Hiçbir şey yoktur ki O’nu hamd ile tesbih etmesin. Fakat siz onların tesbihlerini fıkıh edemezsiniz (idrak edemezsiniz). Allah Halîm’dir, Gafur’dur.

65/TALÂK-12: Allâhullezî halaka seb'a semâvâtin ve minel ardı mislehunn(mislehunne), yetenezzelul emru beynehunne li ta'lemû ennallâhe alâ kulli şey'in kadîrun ve ennallâhe kad ehâta bi kulli şey'in ilmâ(ilmen).
O Allah ki, yedi kat gökleri ve yerden de onların misli kadarını (yedi kat yerleri) yarattı. Allah'ın herşeye kaadir olduğunu ve Allah'ın herşeyi ilmen (ilmi ile) ihata etmiş olduğunu (kuşattığını) bilmeniz için emir, onların arasında (gökler ve yerler arasında) devamlı iner.

       Allah herşeyi ilmen ihata etmiştir, kuşatmıştır. Emir 7 kat göklerle, 7 kat yerler arasında kesintisiz olarak iner. İnenler nötrinolardır ve devamlı dönerek elektronlara ulaşırlar. Ve karşıt nötrinolar da karşıt elektronlara ulaşırlar ve onların kesintisiz olarak dönüşünü sağlarlar. Öyleyse kâinatın zerreleri; elektronlar ve karşıt elektronlar, sonsuz bir dönüşün içindelerdir. Ve her dönüşlerinde de ALLAH kelimesini söylerler. Bunun adına Allahû Tealâ tesbih diyor. Biz, Allah’ın adının tekrarına zikir diyoruz. Kur’ân-ı Kerim, Allah’ın adının, iradî bir yapıyla tekrarına zikir diyor.

73/MUZEMMİL-8: “Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(en).”
Rabbinin (Allah’ın) ismiyle zikret ve herşeyden kesilerek O’na (Allah’a) dön (ulaş, vasıl ol).


Siz iradenizle zikir yapmaya karar verdiğiniz andan itibaren Allah’ın adını ardarda söylemeye başlarsınız. Bir gün Allah’ın iradesine bağlandığınızda, sünnetullah (küllî irade), zikri sizden alacak. Yani, artık daimî zikre çoktan ulaşan siz, o noktada zikri kendisi yapmayan ama içindeki, kalbindeki ses, otomatik olarak devam eden bir insan olacaksınız. İradenizin dışında ALLAH kelimesini iç sesinizle, sessiz sesinizle kalbinizden söyleyen birisi olacaksınız. Ama bunu kendi iradenizle yapmayacaksınız. İşte bunun adına da, Allahû Tealâ, gene tesbih adını veriyor. Sizin iradenizin dışında küllî irade bu olayı sizden alıyor ve O, Allah’ın adını tekrar ettirmeye başlıyor size. Sizin iradenizin dışında bir irade, sizin iç dünyanızda Allah’ın adını tekrar ettirdiği için bu bir tesbih olayıdır. Allah’ın katından gelen nurlar nötrino hızıyla gelir, hepsi de enerji partikülleridir.  Allah’ın katından bu sonsuz hızla gelen, nefsinizin kalbinden tekrar Allah’a geri dönen rahmet partikülleri, devamlı bir sonsuz hızla hareketi temsil eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.