18 Temmuz 2016 Pazartesi

İncil’de 7 Safha 4 Teslim V

                         İncil’de 7 Safha 4 Teslim

5. safha: Nefsin teslimi (3. teslim):

Galatyalılar 6: 14 Bana gelince, Rabbimiz İsa Mesih'in çarmıhından başka bir şeyle asla övünmem. O'nun çarmıhı aracılığıyla dünya benim için ölüdür ben de dünya için.
Romalılar 6: 18 Günahtan özgür kılınarak doğruluğun köleleri oldunuz.
Burada günahtan özgür kılınmak demek; artık günah işlemeyecek olan bir hüviyette olmak demek. Ve salihlerden olmak istikametinde ilk adımı atmış olmak. Daimî zikrin sahibi olan kişi, nefsini Allah'a teslim etmektedir. Ulûl’elbab noktasında yücelişi ifade eder. Kişinin nefsinin kalbi, %100 Allah'ın nurlarıyla dolmuştur ve artık o Allah'ın emrettiklerini yerine getirecektir, yasak ettiklerini yapmayacaktır. Çünkü nefsinde afetler artık yoktur.

Havariler, nefslerini teslim etmişler:

Petrus 1: 22 Gerçeğe uymakla kendinizi arıttınız ve kardeşler için içten bir sevgiye sahip oldunuz. Buna göre birbirinizi candan, yürekten sevin.
1.Korintliler 4: 12 Kendi ellerimizle çalışıp emek veriyoruz. Bize sövenler için iyilik diliyoruz. Zulmedilince sabrediyoruz.
1.Korintliler 6: 11 Bazılarınız böyleydiniz; ama yıkandınız, kutsal kılındınız, Rab İsa Mesih'in adıyla ve Tanrımızın Ruhu aracılığıyla aklandınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.