12 Temmuz 2016 Salı

28 Basamak III

1.2.2- SEÇİLMEYENLER
Kasıtlı olarak başka insanları Allah’ın yolundan çevirecekleri kesin olanları, kalplerinde zeyg olanları, maraz olanları, Allah’a ulaşmayı inkâr edenleri Allahû Tealâ ikinci basamakta seçmez.
18/KEHF 105: Ulâikellezîne keferû bi âyâti rabbihim ve likâihî fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).
İşte onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah’a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.
Allah’a ulaşmayı, hidayeti gizleyenleri Allahû Tealâ seçmez:
2/BAKARA 159: İnnellezîne yektumûne mâ enzelnâ minel beyyinâti vel hudâ min ba’di mâ beyyennâhu lin nâsi fîl kitâbi, ulâike yel’anuhumullâhu ve yel’anuhumul lâinûn(lâinûne).
Muhakkak ki, beyyinelerden indirdiğimiz şeyleri ve hidayeti (ölmeden evvel ruhun Allah'a ulaştırılmasını) Kitap'ta insanlara açıklamamızdan sonra gizleyenlere, işte onlara, Allah lânet eder ve lânet ediciler de onlara lânet eder.
Allah’ın âyetlerini ve Allah’a ulaşmayı yalanlayanları Allahû Tealâ seçmez:
7/A'RÂF 147: Vellezîne kezzebû bi âyâtinâ ve likâil âhirati habitat a’mâluhum, hel yuczevne illâ mâ kânû ya’melûn(ya’melûne).
Ve onlar ki; âyetlerimizi ve ahirete ulaşmayı (hayatta iken ruhun Allah’a ulaşmasını) tekzip ettiler (yalanladılar) ve onların amelleri, heba oldu (boşa gitti). Onlar, yaptıklarından başka bir şeyle mi cezalandırılır?
Bu insanlar, özellikle başka insanları Allah’ın yolundan men ettikleri için, uzak dalâlete olanlardır ve asla seçilmezler.
1.2.3- SEÇİLENLER (2. BASAMAK)
İkinci basamakta seçilenlerden (Şura-13) kim Allah’a ulaşmayı dilerse Allah aynı anda işitir, bilir ve görür:
29/ANKEBÛT 5: Men kâne yercû likâallâhi fe inne ecelallâhi le âtin, ve huves semîul alîm(alîmu).
Kim Allah’a mülâki olmayı (hayattayken Allah’a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır). Ve O; en iyi işiten, en iyi bilendir.
1.3- ÜÇÜNCÜ BASAMAK
7 safha olan İslâm dîninin birinci safhasıdır. 3. basamak aslında 7. basamak demektir. Çünkü 3. basamağa ulaşan Allah’a ulaşmayı dileyen kişi, en çok 7 saniye içinde 7. basamağa Allahû Tealâ tarafından ulaştırılır. Bu, “Allah’ı ulaşmayı dilemek” davetine icabet etmektir. “Allah’a yönelmek” ise 7. basamaktan 14. basamağa kadar olan kesimi de ihtiva eder. Onun için âmenû olmak 7.basamağı ifade eder. Allah’a ulaşmayı dilemek ve Allah’a yönelmek 14. basamağa kadar, “âmenû olmak” kelimesiyle ve enîbu (munibîne) kelimeleriyle ifade edilmektedir. Daha sonraki basamaklarda kişi ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini Allah’a teslim edecektir. İslâm olma standardı her geçen gün büyüyecek, kişinin irşad makamına tayin olduğu güne kadar sürecektir. Peygamber Efendimİz (S.A.V) hadîs-i şerifinde:
“Kim Allah’a ulaşmayı dilerse Allah da onu Kendisine ulaştırmayı diler. Kim Allah’a ulaşmayı dilemezse Allah da onu Kendisine ulaştırmayı dilemez.” buyurmaktadır.
Bütün insanlar kendilerine düşeni yapmak; cüz’i iradelerini (kişisel irade) mutlaka kullanmak, Allah’a ulaşmayı dilemek mecburiyetindedirler. Dilemezlerse kurtuluşları mümkün değildir.
Sadece böyle bir dileğin olmaması yüzünden milyarlarca insan cehenneme gidecektir. Hataları ve günahları herşeyden evvel Allah’ın söylediklerini ciddîye almamalarındandır. Allah kanununu koymuştur. Allah’a ulaşmayı dilemeyen herkes cehenneme götüren manevî uçağa binmek zorundadır. Allah’a ulaşmayı dileyen herkes cennete götüren manevî uçağa biner. Cehennemle cennetin arası, Allah’a ulaşmayı dilemekle dilememek arası kadardır. Allah’a ulaşmayı dilersek Allah da bizi Kendisine ulaştırmayı diler. Sadece Allah’a ulaşmayı dileyenler cennete girebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.